Is je team gelukkig? Heb je een goede werksfeer? Heb je loyale werknemers? Het antwoord op deze vragen maakt misschien duidelijk of jij als werkgever wel voldoende aandacht geeft aan werkgeluk. Veel bedrijven staan er niet bij stil dat het verlies van personeel te maken kan hebben met het feit dat je medewerkers misschien niet gelukkig zijn op het werk . 

Gelukkig team

Wanneer je een gelukkig team hebt, heb je ook vaak productievere medewerkers. Zo blijft een personeelslid dat gelukkig is langer in dienst. Dit heeft ook als gevolg dat je bedrijf minder kosten heeft. Nieuwe personeelsleden opleiden kost je bedrijf veel tijd en geld. Bij een personeelslid dat al langer in dienst is, hoeft het bedrijf dit niet te doen. Maar hoe zorg je ervoor dat een personeelslid gelukkig is? Wij geven je graag vijf tips;

Tips 

  1. Een eerlijk en correct loon geven 
  2. Zorg ervoor dat de werkdruk niet te hoog is
  3. Behandel je medewerkers met respect
  4. Probeer een goede work life balans te voorzien
  5. Overlaad je medewerkers niet met te veel meetings

Deze vijf tips zijn een goed begin om ervoor te zorgen dat uw werknemers gelukkig zijn.

Investeren in werkgeluk is zowel kosteneffectief als productiever. 

Ervoor zorgen dat je medewerkers gelukkig zijn is een WIN-WIN. Als werkgever pluk je hier de vruchten van, en je werknemers komen iedere dag met veel plezier naar het werk.

Volgende blog lees je meer over onboarding. Een proces waarbij je werkgeluk kan stimuleren. Hou zeker onze sociale media in de gaten voor de volgende blog!